Asigurarea de viata Cere oferta

Asigurarea de viata

O polita de asigurare de viata este poate cel mai important contract de asigurare pe care il veti semna vreodata deoarece va angajeaza sa achitati prime de asigurare o lunga perioada de timp, de pana la 30 ani, si trateaza evenimente deosebit de importante din viata Dvs: fie nasterea unui copil, majoratul sau casatoria acestuia, fie implinirea varstei de pensionare, fie un accident sau chiar deces.

Din fericire, exista in Romania asiguratori de renume international, care ofera pe termen lung atat siguranta si seriozitate, cat si produse de asigurare competitive: asiguratori precum Allianz-Tiriac Asigurari SA, Aviva, AZA, Generali, Uniqa, sau chiar Vienna Insurance Group prin BCR Asigurari si/sau Omniasig (i-am enumerat in ordine alfabetica)

Sfat 1

In nici un caz nu ar trebui sa semnati o polita de asigurare de viata fara a analiza, alaturi de un specialist independent de o companie de asigurari (specialist care sa va asiste si sa va ajute in analiza obiectiva a a ofertelor primite) cel putin trei oferte de la trei asiguratori de renume, de preferinta de talie internationala.

Sfat 2

Este foarte important sa identificati exact nevoia dvs. prioritara: fie protectie, fie economisire.

Daca va doriti in primul rand protectie, exista polite de asigurare care ofera doar protectie pentru riscurile biometrice (accident, invaliditate totala sau partiala din accident sau boala, deces din accident sau din orice cauza). Acest tip de asigurare, solicitat de obicei de catre banci la accesarea unui credit, nu este scump si chiar puteti avea sume asigurate mari pentru prime de asigurare modice. Prima de asigurare variaza mult in functie de varsta si starea de sanatate a persoanei care solicita o astfel de polita. Acest tip de asigurare functioneaza ca o asigurare CASCO: daca se intampla ceva neplacut, compania de asigurari plateste; daca nu, ramaneti cu o cheltuiala efectuata, din prima de asigurare nu se recupereaza nimic.

Daca va doriti in primul rand economisire, exista si polite care imbina protectia cu economisirea, punand accentul in mod special pe economisire. Marele avantaj al acestor polite este ca la maturitate, compania de asigurari va returneaza valoarea contului de economisire, valoare care ar trebui , in cazul ideal, sa fie cel putin egala cu tot ceea ce ati platit. In astfel de situatii, trebuie sa intelegeti si sa acceptati ca prima pe care dvs. o platiti se imparte in prima de risc ( si care reprezinta cheltuiala la fel ca in cazul politelor care ofera exclusiv protectie) si in prima pentru economisire/investire. Cu cat suma asigurata este mai mare, cu atat cheltuiala cu protectia este mai mare, iar suma pentru economisire/investire este mai mica. Iata de ce trebuie sa analizati cu atentie estimarile, de cele mai multe ori optimiste, facute de catre companiile de asigurari.

Sfat 3

Nu confundati asigurarea de viata cu o pensie privata! Asa cum am descris mai sus, orice polita de asigurare de viata cu componente de economisire, are si o componenta de protectie (cel putin pentru riscul de deces ) iar aceasta protectie reprezinta un cost. Spre deosebire, o pensie privata facultativa nu presupune acest cost, toti banii mergand catre economisire prin investire si acumulare. Mai mult decat atat, fondurile de pensii functioneaza dupa alta legislatie, mult mai sigura si restrictiva, care presupune existenta unei banci depozitare autorizate, a unor marje minime de rentabilitate a fondului de pensii, si altele. In concluzie, identificati cu atentie atat ceea ce va doriti, cat si mijloacele pentru atingerea scopului Dvs.

Sfat 4

In situatia in care sunteti obligati de catre o banca sa incheiati o polita de asigurare de viata pe durata derularii unui contract de credit, este bine sa stiti ca banca nu va poate impune o anumita companie de asigurari. Va poate oferi in schimb o lista cu asiguratorii agreati, iar dvs. puteti alege din acea lista cea mai buna solutie, consiliat fiind de catre specialistii nostri.

Asigurarea de sanatate Cere oferta

Asigurarea de sanatate

Alegerea unei polite de asigurari de sanatate private care sa aiba un pret convenabil este o decizie inteleapta, pentru ca va permite sa beneficiati de o suma importanta de bani in cazul aparitiei unor incidente neplanuite si, evident, nedorite. Cu cativa ani in urma, cumpararea politelor de asigurari medicale private era un proces complicat si costisitor; din fericire, sistemul de asigurari de sanatate privat s-a dezvoltat foarte mult si in Romania in ultima perioada, un numar din ce in ce mai mare de asiguratori oferind acum polite care poti fi folosite cu succes atat pentru acoperirea tratamentelor medicale de urgenta, cat si pentru operatii chirurgicale complexe, care sunt de obicei facute in spitalele din strainatate.

In prezent exista o multime de polite de asigurari de sanatate private, care le permit atat persoanelor cat si grupurilor de indivizi sau familiilor sa beneficieze de asigurari medicale de buna calitate, indiferent daca persoana sau persoanele respective au o stare de sanatate foarte buna sau nu. In plus, fiecare an care trece aduce un numar din ce in ce mai mare de clinici private care accepta politele oferite de asiguratorii de sanatate; datorita acestui fapt, un numar din ce in ce mai mare de cetateni romani sunt tratati cu multa grija, respect si competenta, beneficiind de servicii de o foarte buna calitate, la nivelul standardelor europene.

De fapt, multi dintre noi stim ca o clinica privata este solutia optima in cazul producerii unor accidente sau in cazul aparitiei unor boli, insa costurile mari nu ne permit intotdeauna sa alegem aceasta solutie. Prin cumpararea unei polite de asigurari de sanatate private, riscul este transferat asupra asiguratorului, care va plati in intregime cheltuielile medicale in cazul producerii unui eveniment neprevazut. In acest caz, sumele mari care ar trebui platite, spre exemplu, pentru interventii chirurgicale complexe, nu mai sunt achitate de dvs. sau de membrii familiei dvs., ci de catre compania de asigurari.

Criterii de alegere


Care companie de asigurari de sanatate private este cea mai buna pentru mine? Este o intrebare legitima, care nu are intotdeauna un raspuns simplu. In trecut, multe persoane alegeau firma de asigurare in functie de recomandarile prietenilor sau cunostintelor – o varianta acceptabila, care nu oferea insa intotdeauna cea mai buna solutie. Din fericire, odata cu explozia internetului, un numar din ce in ce mai mare de persoane foloseste internetul pentru a compara oferte; totusi, chiar si aceasta varianta poate lua mult timp si nu garanteaza ca veti obtine cea mai buna polita de asigurare de sanatate.

Care este atunci solutia? Consultarea ofertei unui broker de asigurari, care lucreaza cu mai multi asiguratori de sanatate si poate astfel sa va ajute sa alegeti cel mai bun tip de asigurare medicala privata in functie de necesitatile dvs. si de bugetul de care dispuneti. In plus, deoarece brokerii de asigurare beneficiaza de un comision oferit direct de catre asigurator, nu veti plati niciun ban in plus, ba puteti chiar economisi bani pentru ca politele de asigurare de sanatate private pot fi negociate in anumite limite.

Millenium Insurance Broker va permite sa comparati ofertele principalilor furnizori de asigurari de sanatate existenti pe piata pentru a lua o decizie cat mai buna. Stim ca exista destui asiguratori pe piata din Romania, iar fiecare dintre ei vinde mai multe tipuri de polite de asigurare; de aceea, brokerii nostri va stau la dispozitie, oferindu-va informatii gratuite si consultanta de specialitate si ajutandu-va astfel sa alegeti cea mai buna polita de asigurare de sanatate privata.

Daca ar fi sa comparam cumpararea unui automobil si a unei polite de asigurare de sanatate, diferentele sunt enorme. Daca in cazul unei masini aproape oricine poate intelege ce fac si cat de utile sunt dotarile optionale, putini oameni au o imagine clara cu privire la optiunile oferite de o polita de asigurare de sanatate, pana in momentul in care descopera ca asigurarea pe care au cumparat-o nu acopera costurile aferente spitalizarii, etc.

Acesta este de fapt si secretul celor care incheie o asigurare medicala privata solida: folosesc cunostintele brokerului de asigurari, care le va explica toate avantajele si dezavantajele politei alese, spre deosebire de agentii proprii ai asiguratorului, care-si vor concentra discursul doar asupra beneficiilor oferite de polita firmei de asigurare pe care o reprezinta.

Un broker de asigurari responsabil isi va face timp sa puna cat mai multe intrebari, pentru a intelege exact care sunt nevoile fiecarei persoane. Apoi, va recomanda una sau mai multe polite de asigurare in functie de ceea ce este cu adevarat necesar, nivelul riscului si bugetul disponibil. Practic, un broker al Millenium Insurance Broker lucreaza impreuna cu clientul pentru a obtine o polita care sa serveasca in primul rand interesele clientului, si nu ale companiei de asigurare.

Concluzii


Nu le dorim, dar evenimentele nedorite pot aparea oricand, fie ca este vorba despre un accident, o fractura, samd; in astfel de situatii, accesul la servicii medicale de cea mai buna calitate este de dorit, iar existenta unei polite de asigurare de sanatate aduce un beneficiu semnificativ pentru ca elimina o sursa importanta de stres, cauzat, spre exemplu, de lipsa fondurilor necesare unei operatii costisitoare.

Din pacate, multe persoane cred ca sunt suficient de sanatoase, asa ca nu se gandesc sa achizitioneze o asigurare de sanatate privata, mai ales in cazul in care nu au avut nicio problema de sanatate importanta in trecut. Totusi, acest fapt nu reprezinta o garantie ca lucrurile vor sta la fel si in viitor; de aceea, cumpararea unei polite de asigurare de sanatate care sa protejeze atat persoana in cauza, cat si pe cei dragi este mai mult decat recomandata.