Termeni si conditii


 1. DEFINITII SI TERMENI

  • MIB - este denumirea comerciala a S.C. Millenium Insurance Broker SA, persoana juridica cu sediul in Bucuresti, sector 5, Splaiul Independentei, nr. 111, avand numarul de ordine in Registrul Comertului J40/5065/1997, cod unic de inregistrare 9557790;
  • Vanzator – MIB sau orice partener agreat;
  • Cumparator – persoana fizica/juridica sau orice entitate juridica care efectueaza efectueaza o Comanda pe Site;
  • Site – domeniul www.mibasigurari.ro si subdomeniile acestuia;
  • Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Produsele de pe Site.
  • Produs – orice serviciu care urmeaza a fi furnizat de catre Vanzator clientului, ca urmare a Contractului incheiat.
  • Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.
 2. ACCEPTAREA TERMENILOR SI CONDITIILOR

  1. Folosirea Site-ului www.mibasigurari (vizitarea, folosirea produselor oferite de Millenium Insurance Broker sau de partenerii sai) implica acceptarea in totalitate si neconditionata a Termenilor si Conditiilor de mai jos.
  2. Folosirea Site-ului www.mibasigurari.ro si produsele furnizate de acesta sunt rezervate doar persoanelor care au implinit 18 ani.
  3. Prin inregistrarea unei comenzi pe www.mibasigurari.ro, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale;
  4. Intregul continut al Site-ului www.mibasigurari.ro este protejat de Legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind proprietatea Millenium Insurance Broker SA.
  5. Eventualele reclamatii legate de Site-ul www.mibasigurari.ro pot fi depuse in scris la adresa de email office@myinsurance.ro. Reclamatia trebuie sa contina cel putin urmatoarele informatii privind Cumparatorul: numele si prenumele acestuia, adresa de e-mail, adresa de corespondenta, precum si descrierea problemei care face obiectul reclamatiei;
  6. Millenium Insurance Broker (MIB) SA nu raspunde pentru nici o paguba (directa sau indirecta) adusa Cumparatorului sau oricarei alte parti, referitoare la utilizarea acestui Site si a informatiilor pe care acesta le cuprinde sau orice alte pagube sau vatamari cauzate de erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, virusi sau orice alti factori similari.
  7. Millenium Insurance Broker (MIB) SA nu garanteaza accesul sigur, continuu si neintrerupt la serviciile sale. Millenium Insurance Broker nu va fi responsabil pentru nici o problema sau disfunctionalitate a retelelor sau a liniilor telefonice, sistemelor de internet, serverelor, furnizorilor de internet, echipamente, calculatoare, programe sau a oricarui alt element ce poate cauza stricaciuni computerelor personale ca rezultat al utilizarii acestui Site.
  8. Desi ne preocupa constant securitatea aplicatiei, Millenium Insurance Broker nu garanteaza faptul ca Site-ul www.mibasigurari.ro prezinta siguranta fata de virusi informatici sau alte amenintari.
  9. Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest Site sa fie exacta si corecta, Vanzatorul nu poate fi raspunzator de inexactitati care pot aparea pe acest Site.
   Este posibil ca unele tarife afisate/oferte transmise sa fie eronate. In cazul inregistrarii unei Comenzi sau a transmiterii unei oferte catre client cu un pret eronat, Millenium Insurance Broker (MIB) SA are dreptul sa anuleze Comanda clientului sau sa revina si sa corecteze oferta transmisa acestuia.
 3. DREPTURILE SI OBLIGATIILE VANZATORULUI

  1. In contextul in care MIB este doar un broker de asigurare si nu furnizor al produselor si serviciilor descrise, toate informatiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe Site (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia, text, etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare;
  2. Notificarea trimisa catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol informativ si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (prin e-mail); lansarea oricarei cereri de asigurare poate fi urmata si conditionata de solicitarea de catre MIB si transmiterea de catre client, in orice forma agreata, a unor documente aferente bunului care va fi asigurat, conform metodologiei si procedurilor fiecarui asiguraror sau conform prevederilor legale in vigoare in domeniul asigurarilor.
  3. Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea Comenzii, fara a fi necesar acordul Cumparatorului.
  4. In cazul in care un produs comandat de catre Cumparator nu poate fi furnizat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea produsului in termen de maxim 14 zile.
  5. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, cu conditia unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, insa fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in oricare din urmatoarele cazuri:
   1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului sau a tranzactiei, in cazul platii online;
   2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri, in cazul platii online;
   3. datele furnizate de catre client/Cumparator pe Site sunt fie nereale, fie incomplete si/sau incorecte;
  6. Informatiile prezentate pe Site-urile www.mibasigurari.ro, www.myinsurance.ro si www.francizabrokerasigurari.ro au caracter informativ si pot fi modificate oricand de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila.
 4. DREPTURILE SI OBLIGATIILE CUMPARATORULUI

  1. Clientii se obliga sa completeze formularele cu date corecte si conforme cu realitatea. Millenium Insurance Broker (MIB) SA nu poate fi facut responsabil sub nici o forma pentru eventuale pierderi si/sau neplaceri cauzate de furnizarea de catre client a unor informatii incorecte sau incomplete;
  2. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte urmatoarele:
   1. ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare si livrare sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.
   2. ca Vanzatorul poate sa il contacteze prin orice mijloc disponibil, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului si verificarea/validarea unor informatii/date strict necesare in procesul de ofertare sau emitere polita.
  3. Cumparatorul este obligat sa furnizeze date reale, exacte si complete asa cum sunt cerute in formularele de cerere oferta/comanda din Site si sa actualizeze datele atunci cand situatia o cere, pentru a fi reale, exacte si complete. In cazul in care clientul furnizeaza informatii care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, MIB isi rezerva dreptul de a refuza toate incercarile curente sau viitoare de folosire a serviciilor Site-ului.
 5. POLITICA DE FACTURARE SI PLATI

  1. Conform legislatiei in vigoare, pentru politele de asigurare nu se emite factura, acestea reprezentand si documentul de plata.
  2. Produsele ofertate de MIB pot fi comandate si platite prin una din urmatoarele metode, dupa caz: cu cardul online, ramburs (plata se face catre curierul care face livrarea) sau cu ordin de plata;
 6. INFORMATII PRIVIND EVENTUALE ANULARI SAU MODIFICARI ALE CONTRACTELOR DE ASIGURARE

  1. Momentul incheierii contractului la distanta il constituie momentul confirmarii de catre Vanzator a acceptarii Comenzii transmise de Cumparator, si care trebuie sa coincida cu momentul platii serviciului contractat.
  2. Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile calendaristice, fara penalitati si fara a fi necesara invocarea vreunui motiv. In cazul contractelor la distanta care au ca obiect asigurarile de viata si contractele referitoare la operatiuni privind pensiile individuale, termenul in care consumatorul isi poate exercita dreptul de denuntare unilaterala este de 30 de zile calendaristice. Penru denuntarea contractului, clientul trebuie sa se adreseze direct companiei de asigurari care a furnizat produsului.
  3. Dreptul de denuntare unilaterala a contractului nu se aplica politelor de asigurare de calatorie si pentru bagaje sau altor polite de asigurare pe termen scurt cu o durata de cel mult o luna calendaristica.
  4. Pentru vehiculele care se radiaza din circulatie sau pentru care asiguratul transmite dreptul de proprietate in perioada de asigurare, asiguratorul este obligat sa restituie asiguratului, la cererea scrisa a acestuia, insotita de documentele doveditoare, parte din prima de asigurare platita, numai in cazurile in care nu s-au platit sau nu se datoreaza despagubiri pentru evenimente produse in perioada de valabilitate a asigurarii si cu respectarea conditiilor generale de asigurare specifice companiei de asigurari la care a fost incheiata polita RCA.
  5. Eventualele erori material inscrise in polita de asigurare vor fi corectate prin acte aditionale/suplimente de asigurare la polita emisa. Emiterea actelor aditionale se va face de catre societatea de asigurare emitenta a politei.
 7. CONFIDENTIALITATE

  1. Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in utilizarea si proprietatea Vanzatorului, cel putin in perioada in care exsta relatii contractuale intre parti.
  2. Nici o declaratie publica, actiune de promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte entitati nu va fi facuta de Cumparator cu privire la Comanda/Contract/Vanzator fara acordul prealabil scris al Vanzatorului.
  3. MIB nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, cu exceptia cazului in care legislatia in vigoare prevede altfel.
 8. FORTA MAJORA

  1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
  2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.
 9. LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA

  1. Legislatia aplicabila este legea romana. Eventualele litigii aparute intre MIB si Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.